//Kansainvälinen perheyrittäjä kotiutui hyvin Kangasalan Kallion yritysalueelle

Kansainvälinen perheyrittäjä kotiutui hyvin Kangasalan Kallion yritysalueelle

Yrittäjä ja kilpa-ajaja sekä moottoriurheilualan ”tietopankki” – Marko Laine kiittelee, kun hänen yrityksensä Team Laine tuli parisen vuotta sitten tarttuneeksi isoon haasteeseen ja valinneeksi uudeksi toimipaikakseen Kangasalan Kallion yritysalueen. Alue on kiitettävien yhteyksien keskiössä, jonne on helppo tulla.

”Nyt toimintamme on saanut erittäin hyvät puitteet. Oma toimitalo on valmis vastaanottamaan tulevat haasteet ja palvelemaan laajaa asiakaskuntaa erittäin hyvin.”

Marko Laine

Marko Laine

Kallion yritysalueen kupeessa on myös Pirkanmaan Karting ry:n hallinnoima kartingrata, joka hyötyy Team Laineen myymälän läheisyydestä. Team Laine kerää radan ratamaksut ja huolehtii porteista aamuin illoin. Yritysalueella on lisäksi muita pienyrittäjiä, jotka hyötyvät radan ja yritysalueen läheisestä sijainnista. Alueen yritysten välinen yhteistyö tukee toisiaan päivittäin.

Pirkanmaalla on lukuisa määrä innokkaita nuoria, aikuisia ja perheitä, jotka ovat mukana moottoriurheilutoiminnassa niin kartingin kuin moottoripyöräilyn saralla. Myös mönkijätoiminta on Pirkanmaalla järjestäytynyttä. Tämä asiakaskunta pääsee hyötymään Kallion yritysalueen sijainnista ja palveluista, enää ei tarvitse lähteä kauas näiden palveluiden perässä.

Kangasala sijaintina on muutenkin hyvin keskeinen. Asiakkaita Kangasalle tulee lähes joka puolelta aina 150 km säteellä, joten palvelutkin ovat havaittu laadukkaiksi. Maassamme on viitisenkymmentä kartingrataa, mutta Kangasalla sijaitseva rata ja sen toiminta on saanut kiitosta ennen kaikkea nuorisotoiminnastaan, joka on kesäkaudella jokaviikkoista. Tämä tuo kuntaankin asiakkaita joka viikko ja kilpailutapahtumien yhteydessä satoja kuluttajia käyttämään alueen palveluita.

Oma lukunsa ovat vielä pirkanmaalaiset juniorit, jotka ovat asettaneet tavoitteekseen tehdä moottoriurheilusta ammatin.

Yrittäjä Marko Laine on ollut syntymästään saakka moottoriurheilun parissa ja menestynyt hienosti. Ura on vienyt hänet varsin pitkälle ja myöhemmin tarjonnut ammatin. Marko Laine on kilpaillut Suomen lisäksi EM-tasolla varsin hyvin saavutuksin. Syksyllä 2012 avautuneissa asiakaspalvelutiloissa on esille tulossa yli kolmensadan palkintopokaalin vitriini. Se antaa uusille ja nykyisille asiakkaille esimerkin mihin voi yltää pitkäjänteisellä työllä. Mukaan moottoriurheilutoimintaan voivat tulla kaiken ikäiset pojat, tytöt, miehet ja naiset. Toimitsijana pääsee olemaan mukana hyvässä harrastuksessa hienojen kavereiden kanssa ja kilpailijana vastaavasti kokee niitä onnistumisen elämyksiä sekä oppii käsittelemään myös pettymyksiä. Nuorille yhtenä tärkeänä oppimisen kohteena ovat ajoneuvojen käsittely sekä sääntöjen noudattaminen.

Nyt Team Laineen omassa liikerakennuksessa on myynnissä ja esittelyssä tuhansittain erilaisia karting, katupyörä, cross / enduro ja mopotarvikkeita sekä moottorikelkkojen ja mönkijöitten varusteita.

Team Laine ylläpitää myös verkkokauppaa, joka toimittaa alan tuotteita suoraan kotiosoitteisiin. Valikoimissa on peräti 135 000 myyntiartikkelia.

Kallion yritysalueenkehittäjä ja mahdollistaja on Kangasalan kunta

Ison kiitoksen ansaitsee yrittäjä Marko Laineen näkemyksen mukaan Kangasalan kunta. Kolmenkymmenen hehtaarin alue sijaitsee Tampereen kaupungin tuntumassa, johon on valmiiksi suunniteltu ja kaavoitettu 35 teollisuustontin kokonaisuus. Kangasala on kehittänyt ja toteuttanut vankkaan peruskalliomaastoon erittäin toimivan yritystoimintojen kehityskohteen.

Elinkeinojohtaja Lasse Silván toteaa, että ”Alueesta on kehittymässä monipuolinen erikokoisten ja monipuolisten toimintojen yritys- ja työyhteisöverkostokokonaisuus”.

Erityisesti nykyiset alueen yrittäjät kiittävät sitä, että alueella oli valmiina riittävät maanrakennusasiat ja kaavoitusratkaisut sekä myös alueen tiestö ja valaistus. Marko Laine kiittää sitä, että kaikki perusta oli valmiina ja toimitalo monine erikoisuuksineen saatiin käyttövalmiiksi vajaassa vuodessa.

Marko Laineen ajatuksissa on nyt, että kun alueen kokonaisuus vähin erin valmistuu, voidaan kaikki yhteistä yrittämistä tukevat ratkaisut saattaa kuntoon ja kasvattaa kaikkien näiden yrityksien liiketoiminta entistä paremmalle tasolle. Rakenna sinäkin yrityksesi perusta Kallion päälle, toteaa Marko Laine!

Teksti: Timo Aaltonen 5.3.2014

Yhteystiedot:

Team Laine
Mursketie 25
36220 Kangasala

https://shop.teamlaine.fi/

By |2015-08-19T19:06:01+00:00elokuu 19th, 2015|Kallion|Kommentit pois päältä artikkelissa Kansainvälinen perheyrittäjä kotiutui hyvin Kangasalan Kallion yritysalueelle

About the Author: